26 Ekim 2009 Pazartesi

Yavşak komedilere gülerken! Okan Bayülgen pervasızlığa devam ediyor!


Yekta Kopan'ın sunduğu 'Gece Gündüz' programı, Kanal-i-zasyon filminin galasının yapıldığı mekandan ekrana getirildi. Gala için salonda bulunan Okan Bayülgen, yayına katılarak filmle ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Alper Mestçi'nin yönettiği ve medya dünyasını sorgulayan komedi tarzındaki filmin başrolünde oynayan Okan Bayülgen, "Bizim sinemada baktığımız zaman, bu işe şimdi bir prodüktör gelecek para koyacak, bir takım oyuncular, ben dahil, geleceğiz oynayacağız. Bir yönetmenin kariyeri sözkonusu.

Bugün Türk sinemasına baktığımız zaman, genelden bahsediyorum, ne olursa olsun 'Kardeş gişen nedir, gazinoda masan nedir, tiyatroda seyircin nedir?' işte böyle bir ölçek var" şeklinde konuşarak yönetmen Alper Mestçi'nin kendi komedisini yaptığını ama gişeye de oynadığını belirtti. .

"Alper'in yaptığı film bir gişe filmi aynı zamanda" diye konuşan Okan Bayülgen, çekimler öncesinde filmin gişesi için İmdat karakterini karikatürize etmeyi teklif ettiğini ifade ederek aralarında geçen konuşmayı şöyle anlattı:

"Yani bir yandan ben diyorum ki 'Arkadaş bak millet, o kelimeyi tırnak içerisinde ve özellikle kullanıyorum 'yavşak' komedilere gülerken, sen ne yapacaksın burada?' Diyor ki 'Ben kendi komedimi yapmak istiyorum'. 'Bu İmdat'ı biraz komikleştirelim mi karikatürleştirelim mi, yani madem böyle gişe'... 'Hayır' diyor, 'Aman aman, sen bunu daha sessiz, daha sakin' yap."


ABARTMADIK


Oynadığı İmdat Bayram isimli temizlik işçisi adamın, çok saf çok temiz, çok sakin, abartılı bir karikatürü bir komedisi olmayan bir karakter olduğunu ifade eden Okan Bayülgen, yönetmenin "Sen olduğun gibi dur" diyerek karakteri gişeye oynamak adına abartılı bir hale getirmekten kaçındığını söyledi.


Bayülgen, "Ben oynadığım rolden memnunum ama beri yandan da filmin eleştirisinden de memnunum. Bende çift taraflı bir memnuniyet var bu açıdan" diye konuştu.


BANA HEP ŞEHİRLİ ROLLER YAKIŞTIRILDI


Okan Bayülgen, Hemşo'da Doğu'dan İstanbul'a gelen bir karakteri oynadığını hatırlatarak "Bana hiç şehirli biri dışında bir rol yakıştırılmazdı bugüne kadar. Hemşo'da oynadım. Çok beğenilmişti" diyerek Kanal-i-zasyon filmindeki İmdat karakterinin de İstanbul dışından geldiğini belirtti.


HEMŞO'YA BENZİYOR MU?

Ancak İmdat'ın geldiği yer konusunda filmde bir bilgi olmadığına da değinen Bayülgen, herhangi bir adres vermediklerini ve belli bir şive ile de konuşturmadıklarını, ancak Hemşo'ya benzeme kaygısı da taşıdığını ifade ederek "Benzemedi. Biz seyrettik sorduk falan hayır hiç benzemiyor. Gayet güzel" ifadesini kullandı.


Prototiplerin sinemada da başka yerde de inandırıcı olmayacağını vurgulayan Okan Bayülgen takdiri de seyirciye bıraktı.


HAKKI DEVRİM'E YANIT!

Radikal Gazetesi Yazarı olan Hakkı Devrim'i filmde oynamaya ikna eden Okan Bayülgen, Devrim'in daha önce söylediği 'Bu Okan daha ne yapacak. Sonunda beni götürüp bir porno filmde mi oynatacak?' sözlerini hatırlattı ve şöyle konuştu:

"Ben de dedim ki 'Bak bana yaptığın eleştiriler haksız çıkıyor'. Hakikaten Hakkı abi, ekibi de yormadan ve de ilginçtir inandırıcı oldu. İnandırıcı olmaması gerekenler var. Bu program bölümlerinde yer alan sevgili arkadaşlarımız dostlarımız. Bir de inandırıcı olması gerekenler var. Ben inandırıcı olmak zorundayım... Daha da önemlisi Hakkı Devrim, tam inandırıcı olmak durumunda."

Okan Bayülgen bu filmden sonra Hakkı Devrim'e yeni teklifler de geleceğine inandığını da söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder