24 Ekim 2009 Cumartesi

Şehit ailelerinin PKK tepkisi


Terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sırasında yaşananlar, Adana'da, şehit aileleri, gazi ve yakınları tarafından protesto edildi.

Adana Şehit Aileleri, Malulleri Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt, PKK’lı teröristlerin teslim olup, serbest bırakılması ve bunun ‘zafer’ olarak kutlandığı görüntülere tepki gösterdi. Kunt açılım konusunda, “Dağa çıkan vatan hainlerinin sayısı 5 bin olmasına karşılık, emekliliği gelmiş kişilerin dağdan indirilmesi, bu durumun DTP’nin şovuna dönüştürülmesi kabul edilemez” dedi.

Emine Kunt, dernek binasında şehit aileleri ve yakınlarından oluşan yaklaşık 40 kişiyle birlikte toplantı yaptı. “Ülkemizde akıl durgunluğu yaşanan bir süreci hep birlikte yaşıyoruz” yorumunda bulunan Kunt, teröristlerin teslim olmalarına karşılık, yine PKK’lı teröristlerin saldırılarını sürdürdüğünü hatırlatıp, şunları söyledi:

“Halen Türk Silahlı Kuvvetleri’mize karşı saldırılar devam etmektedir. Ama Habur Sınır Kapısı’ndan giriş yapan terör örgütü mensupları, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Vatanımız Türkiye Cumhuriyeti, bayrağımız al bayraklı Türk bayrağıdır’ diyerek gelirlerse, hepsi teslim olursa, hepimiz kucak açalım.”

Teröristlerin yurda girişi, teslim olmaları ve serbest bırakılmaları sırasında yaşananları, yapılan gösterileri şiddetle protesto ettiklerini vurgulayan Kunt, “Bizim çocuklarımız ne için, kimin için, ne uğruna şehit oldular? Vücutlarının parçasını verip gazi oldular. Düşmanımız kim? Bizim çocuklarımızın kanına girenler ve onlara yardım edenler ahirette Allah’a bunun hesabını nasıl verecekler? Bugün bizi sokan yılanların yarın onları sokmayacağının garantisini verebilirler mi?” diye konuştu.

Siyasilere tepki gösteren şehit eşi Sema Erdoğan da, “Bu ülke için ölünür, ama baştakiler için ölünmez. İsterlerse beni assınlar” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder